Generatii diferite

Generatia Y – Prezenta !!!

Avand un proiect de facut depre acest subiect dar intr-un alt context , m-am hotarat sa scriu opinia aici liber si detasat (ceea ce nu puteam in proiect ) despre diferentele intre generatii.

De ce oamenii nu se inteleg ? Mai bine spus de ce generatiile nu pot ajunge de multe ori la un punct comun ?

Fara a lua apararea unei generatii sau alteia pentru ca in opinia mea toate generatiile sunt destepte in felul lor , dar , trecem prin etape ale vietii in care nimic nu ramane pe loc ,nici macar in momentul acesta ,totul este in continua schimbare ,modernizare ,tehnologizare ,ADAPTARE.

ADAPTARE -un cuvant care trebuie invatat nu doar in perioade de criza ,ci si zi de zi .

De ce pun accent asa mult pe lucrul acesta ?! Pentru ca vad des persoane din generatia parintilor nostri (Gen X ) sau bunicii nostri care fiind obisnuiti cu anumite tipare si obligati sa le respecte , ei vad generatia din ziua de astazi ca fiind ceva “stricat ” , “deplasat” , “nemaivazut” -desigur sunt si acest gen de persoane dar sa fim seriosi in orice padure exista uscaturi (chiar si in generatiile vechi ) ,dar mi se pare urat si deplasat sa blamam o generatie intreaga doar pentru ca nu sunt ca noi , fiecare om e diferit atat din punct de vedere fizic , intelectual ,vestimentar si comportamental si nu mai suntem in perioada in care “TREBUIE SA FIM ASA PENTRU CA ASA E BINE ” ,eu personal traduc citatul : ” Hai sa fim maimute/oi si sa nu avem propria personalitate ” .

Multe lucruri care se intamplau in trecut pentru ca “asa trebuia” nu au avut consecinte fericite asupra altor persoane ,ca de exemplu :

 • Daca nu te mariti pana la 20 de ani esti fata batrana …wtf ..? ( Deci practic fetelor care aveti pese : sunteti niste babute :)) )
 • Nu stati impreuna pana la casatorie . (Ca mai apoi multe femei sa afle ca sotii alesi de “parintii iubitori si grijulii ” sunt alcoolici , violenti ..etc)
 • Daca nu esti virgina nu te ia nimeni ( Pe ei ii controla cineva ?)
 • Faci cat mai multi copii ( Chiar daca nu le puteai oferi mai nimic si ii trimiteai la munca de la 10 ani )
 • Nu divortezi . (Pentru ca era o mare “rusine ” , ma intreb oare in inima parintilor care isi vedeau fetele batute si fugatite de acasa ce era de le spunea in continuare “nu divorta” ? nu era mai rusinos sa iti vezi fata trista si cu ochii albastri ? )
 • Locul femeii e la cratita . ( As putea scrie o carte despre asta fiind o feminista convinsa … poate pe de o parte atunci cand femeile nu lucrau si stateau acasa mda…ok femeia are grija de gospodarie – multi insa o spun si in ziua de astazi cand femeia lucreaza cot la cot sau chiar mai mult )
 • Eu am facut 2 case si am fost mai descurcaret decat esti tu. (Yeah right cand banul avea alta valoare ..tare as vrea sa vad o generatie care a facut ceva in comunism sa faca si acum cu actualul salar din care iti permiti doar sa traiesti de pe o luna pe alta ).
 • Trebuie sa faci copii imediat dupa casatorie ( De ce? )

Ar mai fi dar ma opresc aici ,pentru ca sunt cam toate lucrurile care se intamplau in trecut si noi noua generatie nu le respecta ,nu le pasa , nu ii intereseaza si nu sunt deacord cu ele de ce ? simplu :

 • Ma casatoresc atunci cand simt chiar si la 30 de ani – pentru ca POT si asa vreau eu !
 • Fac copil cand simt – chiar si la 40 de ani ! -pentru ca pana atunci poate muncesc ca sa ii ofer un viitor mai bun .
 • Locul femeii este : Unde are ea chef ! si sarcinile se injumatatesc pentru ca ambii lucreaza si vin tarziu acasa !
 • Facem cariera sa fim independente si sa nu depindem de barbati .

Ma opresc aici ca s-a activat femeia din mine si …:)) …

Ideea este ca nu toti tinerii din zilele noastre sunt “o cauza pierduta ” – suntem o generatie de oameni muncitori si in continua schimbare ,cautandu-ne rostul vietii si incercand sa schimbam lucrurile in bine .

Motivul pentru care nu suntem ca voi X este pentru ca ne-am nascut intr-o lume in care daca nu perseverezi ,nu te adaptezi si ramai in trecut nu poti sa faci nimic ,nici cu viata ta si nici sa oferi mai departe celor cu care vrei sa iti construiesti un viitor.

A D A P T A B I L I T A T E .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.