Femeia secolului 21

        Cu trecerea timpului si cu aparitia diverselor oportunitati dar si cu ignorarea misoginismului, femeile au invatat sa se pretuiasca mai mult si sa aiba mai multa incredere in propriile forte.

        Femeia secolului 21 poate fi orice vrea : mama,iubita,sotie ,femeie de succes.

Femeile s-au emancipat, desigur publicul misogin exista si astazi …inca se aude din departare cate o voce nervoasa care spune : “Locul femeii este in bucatarie! ” …Yeah sure..!

          Intradevar femeia in “antichitate” era considerata un obiect nelipsit din bucatarie si un instrument de facut copii (pentru ca asa era mentalitatea ) , dar atunci erau alte vremuri…atunci femeia nu avea un loc de munca si ocupatia ei era cresterea copilului ,curatenia in casa si prepararea mancarii pentru sotul care venea de la munca. Lucrurile s-au schimbat de atunci ,femeia pe langa faptul ca este mama si sotie este si o femeie care poate face cariera, prin urmare femeia nu mai este un obiect nelipsit din bucatarie pentru ca usor usor femeile au ajuns sa aiba aceleasi nivel profesional ca si barbatii ,pot avea chiar 2 job-uri sau pot lucra suplimentar prin urmare treburile gospodaresti se injumatatesc.

Femeia secolului 21

-Este determinata sa isi indeplineasca visurile

-Isi doreste sa se realizeze profesional apoi familial (de ce? e simplu…traim intr-o lumea fara certitudinea zilei de maine ,isi doreste sa aiba ceva de oferit – iar aceasta femeie nu vrea sa depinda de nimeni mai ales material)

-Este ingrijita ,preocupata de aspectul fizic pana la ultimele detalii

-Isi accepta trecutul si privesc increzatoare spre viitor

-Isi doreste sa aiba langa ea un barbat ambitios ,cu caldura in suflet ,care sa o sprijine si sa o sfatuiasca in deciziile care tin de viata ei profesionala dar si personala.

-Stie ca sanatatea ei si a familiei ei sunt cele mai importante si de aceea prefera sa fie precauta in loc sa trateze .

-Evita persoanele misogine si care incearca sa ingradeasca femeia intr-un anumit prototip si devine o adevarata razboinica cand isi apara “specia”.

 


! Sunt o feministă convinsă. Cred că femeile pot face orice îşi pun în gând să facă.

 

 

 

 

 

 

1 Comment

  1. Si eu cred in puterea si emanciparea femeii, mai mult decat atat, egalitatea dintre sotie si sot vor duce cu siguranta la un echilibru al fortelor in cadrul mariajului(vorbesc de cel traditional), astfel incat, viitoarele generatii de baieti nu se vor sfii sa isi arate latura sensibila, iar fetele vor fi libere sa isi dezvolte latura dominanta, care este de multe ori oprimata. In orice caz, aveti grija la generalizarea femeii secolului 21. Nu toate doamnele doresc sa se realizeze mai cu intaietate din punct de vedere profesional, la fel cum cariera de tata este uneori prioritara. Evitarea persoanelor misogine duce la o ascundere a problemei, nu la rezolvarea ei. Majoritatea barbatilor sexisti au multiple complexe dobandite de-a lungul vietii, ei nu trebuie evitati sau desconsiderati, ei ar trebui ajutati si intelesi, egalitatea drepturilor in legislatie este nimic fata de egalitatea drepturilor in ochiii oamenilor.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.